torstai 26. tammikuuta 2012

Noniin ja sitten osaan kaksi. Nyt ollaan jo tervehtymässä ja äsken tuli käytyä jopa puolen tunnin juoksulenkillä, joten toivottavasti tekstiäkin jaksai taas kirjoittaa paremmin. Edelliseen osaan tuli pieni lisäys rastivälin 19-20. kohdalle joten jos et ole huomannut sitä kannattaa käydä vielä nopeasti kurkkaamassa ja sitten eikun itse asiaan.

Sunnuntai
Toinen kisapäivä matkana tänään siis 8.2km. Ihan normaalina tätäkään kisaa ei voi pitää sillä mittakaava oli 1 : 7 500 ja matkaan kuului myös Micro-O osuus josta vähän lisää myöhemmin. (Kuvassa rauhaisa aamuhetki ennen kovaa koitosta)

Kisapäivän aamuna ihan hyvä fiilis vaikka koko yön oli satanut vettä, mutta onneks vesisade lakkasi juuri ennen kisapaikalle lähtöä. Kisapaikalle saavuttiin 20min kävelyn jälkeen ja tällä kertaa kisapaikka oli tutumpi kun oltiin jo käyty kävelemässä edellisinä päivinä siellä. Kisapaikkana toimi Hollyrood Palacen itäpuolella oleva viheralue. Kisapaikalle oltiin nyt varattu reilusti aikaa, koska minun lähtöaikaani täytyi käydä muuttamassa, jottemme myöhästyisi lennolta takaisin Suomeen (Huom. luottoa suunnistukseeni siis löytyy !?). No lähtöaikaa saatiin muutettua siten, että pääsin itseasiassa lähtemään koko kilpailussa ensimmäisenä, että ei mitään paineita.

Lähtöpaikalle noustiin reilusti ylöspäin suunnilleen vähän yli puoliväliin koko rinteen korkeudesta. Myös tänään lähtöpaikalla tuuli ja koska oltiin korkeammalla jossa ei ollut puita tuuli itseasiassa vielä enemmän. Kisan aikanakin tuulen vaikutuksen huomasi ja joissain kohdin, vastatuuleen juostessa, tuntui ettei eteen päässyt olleenkaan, tai sitten kunto oli yön aikana kadonnut jonnekin hyvin kauas.

Radasta vielä selvennykseksi, että minä juoksin radan Brown (ruskea), joka oli yhtäpitkä kuin yhteislähtökisa, jonka lähtö oli vähän myöhemmin (Long Mass Start). Itse olisin halunnut osallistua yhteislähtöön mutta aikataulumme vuoksi oli järkevämpää juosta normaalissa sarjassa. Suvi juoksi radan Blue (sininen) joka oli taas yhtä pitkä kuin lyhyempi yhteislähtö (Short Mass Start)

Sitten kannattaa taas tunnelmaan päästäkseen ottaa reittihärveli http://www.euoc.routegadget.co.uk/euoc/reitti.cgi ja sieltä tällä kertaa kohta SoSOL1 - Bl/Short & Br/Long. Sieltä löytyy myös minun GPS-reittini joka on nyt sprinttiä tarkempi.

Ja sitten kisaan. Ensimmäinen rastiväli oli melko lyhyt ja siinä piti aika tarkkaan hakea missä oltiin että pääsisi rytmiin kiinni. Ensimmäinen rasti löytyi melko hyvin, mutta suunnistusrytmi ei ja sitten tuli kakkosrastille jo aika pahat kiemurat. Maastosta sen verran, että kuten kartasta huomaa maasto oli hyvin avointa ja nopeakulkuista. Nopeakulkuista jos ei sattunut juoksemaan piikkipuskien, kartassa tummavihreällä, läpi. Voin sanoa että ne olivat todella läpipääsemättömiä. Kerran yritin yhden puskan kulmaa oikaista ja siihenhän se huosu aika pahasti takertui kiinni ja osittain repesi. En suosittele kokeilemaan, mutta kyllä siitä taas eteenpäin jatkettiin. Alussa oli, kuten kartasta näkyy, perhoslenkkejä. Toinen lenkeistä kiersi piikkipuska labyrintissä ja toinen kiersi hieman kauempaa avointa rinnettä. Ensimmäinen lenkki suhui suht hyvin ja tuntui jo, että suunnistukseen oli vihdoin päässyt mukaan. Toiselle lenkille lähdettäessä kuitenkin erehdyin numeroista (taas?!?) ja lähdin rastilta 6 rastille 9. Tällä kertaa huomasin virheeni kuitenkin ajoissa ja virhe ei ollut puolta minuuttia suurempi.

Perhoslenkkien jälkeen oli taas muutama rasti piikkipuska labyrintissä ja erityisesti rastilla 12. oli vaikea hahmottaa kartantekijän ajatuksia, mutta löytyihän se rasti sieltäkin pienen hakemisen jälkeen. Rasti 13-14. oli pitkä reitinvalinta väli läpi rinteiden koko mäen toiselle puolelle. Reittivaihtoehtoja oli tälle välille monia: minun maisema reittini oikealta, nopeinpien käyttämä reitti melko suoraan alussa vasemmalle heti polulle, ja minun kisan jälkeen keksimäni reitti mitä olisin halunnut kokeilla eli koko mäen kierto vasemmalta tietäpitkin. Tiekiertoa ei tainnut kovin moni kokeilla, mutta korkeuserot huomioon ottaen ei ihan mahdoton vaihtoehto sekään, ainakaan minulle. Rastivälin loppupuolella oleva huippu, jossa on avokalliota on muuten Arthur's Seat.

Sitten muutama lyhyempi väli rasteilta 14-17. joista ei kummempia, mutta aika pahaa rinne juoksua.


Rastilta 17. lähti Mirco-O suunnistus osuus. Micro-O on suunnistusta pienellä mittakaavalla pienessä maastossa ja paljoilla rasteilla. Micro-O osuuudesta oli oma kartta, tavallisen kartan kääntöpuolella mittakaavaan 1 : 1000. Micro-O osuudesta on reittihärvelissä oma osuus SoSOL1 - MicrO section. Siellä on myös minun käsin piirtämäni reittihahmotelma. Rasteja oli Micro-O:ssa tällä kertaa 7 (18-25). Aluksi meni taas hieman aikaa käsittää tämä minullekin uusi suunnistusmuoto, mutta hyvin tuo Micro-O:kin lopulta rullasi aikaan 6.00. Kärjelle jäätin kuitenkin harmittavasti yli 2min. Micro-O oli näppärästi rakennette pienelle kaistaleelle 20m korkean jyrkänteen ja sen alla kulkevan tien väliin. Näkymät oli täällä, kuten koko kisan aikana taas hienot ja ehkä se osaltaan heikensi keskittymiskykyä. Micro-O osuudella ei muuten lyhyeiden rastivälien vuoksi ollut rastilippuja. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus. (Kuvassa jyrkännettä kuvattu kisakeskuksesta rastin numero 27. suuntaan)

Sitten taas normaaliin suunistukseen. Rastilta 25. rastille 26. alakautta kierto ja kovaa tykitystä. Taisi tulla liian vauhdin hurma sillä seuraavalla rastilla tehtiin taas todella fiksua työtä reitinvalinnassa. Varmaan luulin että samalla vauhdilla ponkaistaan seuraavakin 100m penkka ylös, mutta alakautta kierto olisi ollut huomattavasti nopeampi ja nyt tuhrauduttiin konttaamaan nelivetoa pystysuoraa rinnettä.

Lyhyellä loppulenkillä ei enää virheitä tehty, mutta alkoi jo juoksu tuntua jaloissa ja maali toivotettiinkin jo ilolla tervetulleeksi. Loppulenkillä taisi jo päästä muutama yhteislähdössä ollut ohi mutta päälimmäisenä jäi tästä kisasta hyvä fiilis ja sitä lähdettiinkin kaudenavaus kisoista hakemaan.

Tästä onkin siis hyvä jatkaa eteenpäin tulevaa kesää kohti. (Viimeiseksi jäävässä kuvassa Britteinsaarten valloittajat)



Myös tämän jatko-osan tuotti Kari-Pekka Seppänen Productions

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat