sunnuntai 21. huhtikuuta 2013
UKM ENNAKKO


On taas koittanut aika, jolloin uroskarhujen olisi syytä herätä talviuniltaan ja saapua maailman kolkista kolkoimpaan mittelöimään uroitten mestaruudesta.


Tällä kertaa mestaruudet ratkotaan Kaasmarkussa, kartalla joka on Joel Aholan taattua laatua 90-luvun puolivälistä jolloin osa uroskarhuista ei ollut päästänyt ensimmäistäkään parkaisuaan. Koska tuohon maailman aikaan ei emiteistä ollut tietoakaan, ajattelimme teemaan sopien kaivaa pesän kätköistä kassillisen pihtileimasimia, jotka tällä hetkellä killuvat uroita odotellen Kaasmarkun kankailla. Myös rastiliput saattavat olla samalta vuosikymmeneltä, tai jopa hieman aiemmilta, niiden haalistuneesta värityksestä päätellen.


Kauniina aurinkoisena, mutta hyvin tuulisena lauantai-iltapäivänä vetäisimme nastarimme jalkaan ja lähdimme katsastamaan maaston, kartan ja radan soveltuvuutta uroskarhujen karkeloihin. Alkuun jo hieman huolestuimme, kun kartta piti liian hyvin paikkansa. Onneksi matkan aikana kartan ja maaston yhteys muuttuu sopivaksi UKM –tasoisille kilpailuille. Vihreä oli edelleenkin erittäin vihreää, keltainen ei ehkä ollut keltaista ja valkoinen ei valkoista ainakaan. Mukaan mahtuu tietty pari poikkeusta, jotka vahvistava edellä mainitun säännön.


Kilpailijoiden kannattaa kanssakilpailijoiden turvallisuuden takaamiseksi jättää aseet kotiin, vaikka papanoista päätellen riistaa olisi hyvin tarjolla. Lisäksi ennakkoon tehdyt uimaharjoitukset eivät tule menemään hukkaan, koska saattaa olla, että uroskarhujen uintimestaruus ratkeaa myös suunnistussuorituksen aikana. Tosin uintimestaruuksien kohtaloon voi vaikuttaa myös tulevat hellekelit sekä majavat.


KILPAILUOHJEET:


Kilpailukeskus: Alamäentie 662, karttalinkki: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=Kisakeskus&srs=EPSG%3A3067&y=6824315&x=234188&lang=fi


Lähtö: Yhteislähtönä kaaoksen vallitessa. Lähtöön matkaan noin 7 minuuttia hölkötellen.


Kartta: On kaikille sama. Mittakaava selviää kartasta, samoin käyräväli.


Leimaus: Pihtileimaus. Kilpailukortit ja kiinnitystarvikkeet saa lähdöstä tai jostain.


Matka: Ehkä 5.3 km (niin sanoo ocad). Rastinviejät saivat koukeroineen ja sivusiirtymineen gps:n näyttämään 7.8 km. Uroskarhut tietysti luovivat suoraviivaisemmin.


Tavoiteaika: No alle tunti reilusti. Rastinviejillä meni 2.00.49. :)


Maali: Löytyy kartalta. Maalista matkaa kilpailukeskukseen noin 7 minuuttia.


Tulokset: Selviää kaiketi. Ensimmäinen maalissa on voittaja, edellyttäen oikeita leimoja.

Tuomarineuvosto: Lahjottavissa, sitä odotellaan ( Anu ja Sanna)



Rastinviejät ja radantekijät, raskaan työn raatajat Anu, Sanna ja Viljami

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat