keskiviikko 3. huhtikuuta 2013
Nyt eksyi yksi karhu kauas kotikonnuiltaan hakemaan vauhtia uuteen kauteen Hiisin leiriltä. Lunta pakoon lähdettiin Latviaan, Jäniksen maahan, mutta kuinkas siinä sitten kävikään. Lumitilannetta kuvaavat varmasti parhaiten Roopen sanat: "Its runnable but its also skiable" ja se kuinka kilpailuissa leimasin rastilla samaan aikaan suksilla samaa rataa menevän miehen kanssa. Vaikka lumitilanne ei suunnistamiseen ehkä ollut paras tuli harjoituksista ainakin jerkkua jalkoihin. Suunnistuksellisesti Latvian maastot ovat hyvin samankaltaisia kuin oma kotimaastoni Porin Yyteri. Mäntykankailla ja rannan dyydeillä juostessa olo oli hyvin kotoinen. Haasetta toki suppamaastoista löytyi riittämiin eikä virheiltä vältytty. Harjoitusten ja kisojen videoita ja karttoja tulee sitten kun pääsen Suomeen niitä työstämään.

Leirin kilpailuista kaksi ensimmäistä oli maastossa eli lumessa rämpimistä.Viimeinen eli maanantain kisa, oli sprinttikisaa lähellä Latvian keskustaa. Juuri tästä sprintistä huomaa hyvin, miten kaksijakoinen tämäkin maa on varallisuuden suhteen. Toisaalta lähellä näkyvät 5 tähden hotellit ja talot, mutta toistaalta sprintti juostiin kolhoosien varjossa ja paikoin hyvin hämärillä sivukujilla. Tänään olisi vielä tarkoitus mennä juoksemaan harjoituksena toinen sprintti vanhaan kaupunkiin ja se tulee varmaan olemaan taas hyvin erilainen.


Kontrastia toivat myös meidän kaksi eri majoituspaikkaa. Ensimmäinen oli ulkoapäin hyvin mielenkiintoisen näköinen hostelli ja toisena tämä 4 tähden hotelli jossa nyt oleilemme. Hintaeroa paikoilla ei paljoa ollut, mutta muuten tuntuu kuinka olisi astunut aivan erilaiseen maailmaan. Vaikka joku voisi jotain muuta väittääkin, sanon silti että ensimmäinen asuntomme oli paljon parempi ja kodikkaampi kuin tämä hotelli.

Matkailuvinkkinä sanoisin vielä, että täällä on todella halpaa melkein kaikki verrattuna Suomeen ja majapaikasta riippuen palvelukin pelaa melko hyvin. Turvallisuus on aina täällä otettava huomioon ja mekin näimme yhdellä kauppareissulla kuinka kahden autoilijan välinen sanaharkka meinasi lähteä käsistä, kun toinen haki autosta pistoolin. Kuitenkin suosittelen suunnistusleiriä tänne lämpimästi, kunha tulee tänne silloin kun on lämmin, eikä näin paljon lunta.

Kokonaisuudessaan kelit eivät ehkä leiriä suosineet mutta jää matkasta silti monia ikimuistoisia kokemuksia kerrottavaksi. Niitä on vaikea lähteä tälläisessä yhdessä blogi tekstissä kuvaamaan, joten lukijana joudutte tyytymään vain muutamiin ottamiini kuviini ja jos haluaa kuulla enemmän tarinoita, kannattaa tulla kysymään ;)

Karttoja ja reittejä Karttagalleria
Videoita Youtube Channel
Leirivideo Leirivideo

Ensimmäinen majoitus...
... ja toinen

Hostellin viereinen Hotelli


Laatuviihdettä!
Ruuat olivat ainakin kohdillaan :)


Kisapaikkaa..


Rankkaa kisaamista

Rakkauden kellari?


Joulukuusi

Hotellihuoneen näkymää

Keilausta Hotellilla



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat