maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kahdeksan uroskarhua suuntasi lauantai-iltana kohti Turkua, jossa oli tarjolla suunnistuskauden avauskilpailu Kevätyön viesti. Karhut oli jaettu kahteen joukkueeseen. Ykkösjoukkueeseen kuului Hermanni, Saari, Eetu ja Heikki kakkosjoukkueeseen  Petja, Kapa, Jarkko ja Tumppi. Heti kilpailupaikalle päästyä alkoi joukkueiden välinen spekulointi ja paineiden luominen. Pian kilpailu alkoi ja Petja ja Kellahtelainen päästettiin irti. Ensimmäisessä ja toisessa väliajassa miehet menivät tasaista tahtia käsi kädessä. Petja, varmana päivä suunnistajana, teki komian suorituksen yöllä ja päihitti lopussa Kellahtelaisen. Toisella osuudella Saari oli iskussa ja tuli vaihtoon ennen Kapaa, vaikka lähti hieman Kapan jälkeen.
Itse pääsin metsään kolmannelle osuudelle, ja meno oli aikamoista samoilua, tästä ei enää onneksi ole muuta suuntaa kuin ylöspäin. Kirottu olkoon myös tuo gps-laite, joka paljastaa karun totuuden siitä, mitä metsässä todella tapahtui. Linkki karttaan: http://fysiikka.tp.spt.fi/doma_3_fi/show_map.php?user=jarkko&map=36
Heti K-pisteen jälkeen oikaisin suon läpi "hyvää" uraa pitkin, vaikka tarjolla olisi ollut tiekierto. Ykkösrastilla kiersin mäen korkeimman kohdan, kierto osoittautui kohtalokkaaksi pienen pummin takia. Taas kakkosrastille mentäessä tapahtui jotain aivan käsittämätöntä, reilun kahden minuutin rastivälillä sain aikaa kulumaan vajaa 9 min. Alun ongelmien jälkeen matka taittui tasaisella säheltämisellä. Tosin juoksu kulki oikein mainiosti. Toiseksi viimeisellä rastilla ketutuskerroin alkoi miehellä olemaan aikas korkealla, lisäksi joku ankkuriosuuden juoksija hönki pahasti niskaan. Päätin että ohi ei saa enää päästää, muuten menee kokonaan maku touhusta. Niinpä viimeisen rastin jälkeisellä maalisuoralla otin kaiken irti mitä miehestä vielä löytyi, samalla tuli myös hämmennettyä koko kilpailukeskuksen yleisö... Takana hönkinyt oli Kangasala Sk:n ankkuri Kristian Kannus, joka luuli että jos ei pääse minusta ohi, niin sijoitus viestin lopputuloksissa tippuu, jolloin kaveri laittoi myös kaiken peliin. Kisayleisö luuli minuakin ankkuriksi, jolloin viestin sijoituksia oltaisiin päästy ratkomaan loppukiri kamppailussa. Oli siinä maalissa pojille selittelemistä mistä moinen repäisy johtui: "Noku mä vaan halusin vähän kirittää". Omasta suorituksesta jäi loppujen lopuksi hyvä fiilinki päivän toiseksi nopeimman loppukirin johdosta.
Maaliin tullessani Tumppi ja Heikki olivat jo lähteneet metsään yhteislähdössä. Poikien tullessa maaliin saimme taas kunnian poistua kilpalukeskuksesta viimeisien joukossa. Viestiin saamme kai olla tyytyväisiä, parhaimpina suorituksina pitänee vielä nostaa esille Petjan hieno aloitus, Saaren loistava toinen osuus ja Tumpin comeback kisakentille.
-Jakke

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat