maanantai 22. lokakuuta 2012
Nyt on aika julistaa tämän syksyn mästaruus ennakko, jossa puntaroidaan uroskarhujen kauden saavutuksia ja lähtökohtia tulevaan UKM:ään. Mästaruus ennakko on yleensä pettänyt vedonlöyjät tilanteessa kuin tilanteessa ja aiheuttanut paineita myös niille, jotka eivät osallistu kisaan, mutta katsotaan miten nyt käy.


Aloitetaan nuoremmista juuri tänä vuonna nallekarhuista raavaiden uroskarhujen sarjaan siirtyneistä Roopesta ja Konstasta.


Konsta (juti) on tapansa mukaan rillannut koko kauden hyvin ja missään vaiheessa ei ole hiiliä tarvinnut rilliin lisätä. Loppukautta kohden vauhti on vain kohentunut, sillä Juti iski porinpäivän sprintin voiton kirjurissa. Viimeisimmät näytöt ovat Porin koulujen mestaruuskisoista ja siellä tuli voitto alle 6 min/km vauhdilla peitoten kellahtelaisen mennen tullen.

Tulosvaroitus: Voittaa ainakin kellahtelaisen..

Roope on ollut koko kauden pimennossa ja mainintoja blogissakin on vain harva. Roopella oli alkukaudesta hyvä straikki päällä kun kansainvälisestikin kovaksi todetussa Oravacupissa tuli kolme voittoa kuukauden sisään Porissa, Ulvilassa ja Laviassa. Liekö kuitenkin rankka ja pitkä kisareissu Laviaan rasittanut miestä sillä loppukaudesta taso notkahti hieman ja Oravacupinkin loppusijoituksesta mies löytyy vasta sijalta 4. Liekö tason notkahdus silti johtunut vain kovista harjoitusmäärien lisäyksistä joista ensimakua voidaan saada jo UKM:ssä

Tulosvaroitus: Voittajaksi aika riskivalinta, mutta nuorena ja kokemattomana UKM kisaajana saattaa hyvinkin pilata muiden suorituksia melko tehokkaasti. Enakkona vahva 1-13.



Sitten hieman vanhempaa kaartia ja PSYL:in erikoisjoukkoihin.



Jarkko, viime vuoden Mästare, on viime aikoina toistuvasti sanonu: "Nyt pojat aletaan reenaamaan". Liekö mies niin kovassa kunnossa ettei nykyinen reeni määärä enää pysty hillitsemään miestä vai onko kaikki vain psykologista sodankäyntiä, jota tunnetusti ennen tärkeimpiä kisoja käydään vastustajien kesken. Viime keväänä hallitsi paineet parhaiten, mutta miten nyt kun kyseessä on todella henkisesti raskas yhteislähtö. Jarkon suoritukset ovat olleet tällä kaudella melko perusta koko ajan, mutta tähtihetket ovat jääneet uupumaan. Onko riskivalinta luottaa viime vuoden tähdenlentoo vai tuuletetaanko tänäkin vuonna samaa Mästarea.

Tulosvaroitus: Todennäköisesti kärkikolmikossa, mutta kuinka alhaalla, se jää nähtäväksi.


Hermanni, kellahden karpaasi, on tänä vuonna kunnostautunut paremmin puntilla kuin metsässä. Sikapaita mies on kuitenkin parhaimmillaan juuri Kellahden laakeilla mäntykankailla, joten Pohjajoki ei tuottane ongelmaa, varsinkin kun mies on jo käynyt tutustumassa maastoonkin. Karpaasin punttitaitoja totisesti Pohjanjoella kuintekin tarvitaan sillä kivikossa pääsee parhaiten eteenpäin heittämällä kiviä pois tieltä. Hermannin tämän kauden suorituksia varsinkin SM-kisoissa voidaan pitää melko tasaisina, vaikka koko ajan hieman plakettien ulkopuolella. Onko Hermanni nyt SM-kisojen jälkeen entistä sisuuntuneempi näyttämään UKM:ssä hauiksensa.

Tulosvaroitus: Mies on niin epävarma, että on jopa varmaa että hän menestyy, sillä mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Enakkona erittäin vahva hyl. jos muistaa edes saapua paikalle.


Antti, kaikkien aikojen varmin Onoff-mies. Koskaan ei voi tietää mitä tulee tulokseksi kun Antti päästetään irti. Säästeliäästi kaudella kisaillut ja vain tosi paikassa syttyvä Antti taistelee UKM:ssä myös pimeämetsän hallitsijan tittelistä Jarkkoa vastaan. Teoriassa Uroskarhujen matematiikkanero pystyy laskemaan itselleen suotuisimmat reitit, mutta miten on Pohjanjoen laatukartalla kun kaikki ei olekaan siellä missä pitäisi.

Tulosvaroitus: Loppukaudesta nousukuntoa, joka päättyy mäkihyppääjä effektiin ja tiukkaan pudotukseen pohjalle. Jos onnistuu löytämään ykkösrastin kaikki on sen jälkeen vain tuurista kiinni.

Kari-Pekka, aka cheffi on leiponut tänä vuonna metsiköissä sellaista settiä/shittiä ettei siihen enää mausteita kaivata. Pullantuoksuista pummeista huolimatta palkintoja on silti ropsahdellut tilille satunnaisina ryöppyinä.

Koko kauden vaivojaan valitellut Koopee on onnistunut kauden edetessä pääsemään aina vain huonompaan kuntoon. Paheneeko kunto edelleen mestaruuskilpailujen ajankohdan lähetessä? Nähdäänkö mies viivalla vai vaivaistalossa? Näihin kysymyksiin vastataan viikonlopun koittaessa. Ps. Vaivaistaloon on hakupaperit vetämässä.

Tulosvaroitus: Yrittää karata K-pisteellä, ei näy enää ykkösellä. Kerää rastit pois tullessaan.

Heikki, Uroskarhujen pisin mies lähti tälle kaudelle tavoitteet vähintään päänsäkorkeudella. Jo alkukaudesta kovaan kuntoon päässyt Heikki osoitti olevansa pituutensa mittainen mies. Jukolan raastava ja haastava longanatten oli miehelle kuin leikkiä vai ja maaliin päästiin aivan kohtuuttomissa ajoissa. Liekö pitkäyö vienyt miehestä kaikki mehut vai onko huipulla muuten vaan liian sumuista. Loppukaudesta miehen suoritukset eivät juuri ole vakuuttaneet.

Tulosvaroitus: Loppukauden Heikki on kilpaillut vähintäänkin säästeliäästi. Liekö syynä säästeliäisyyteen,  satsaaminen mestaruuskilpailuihin? 25Mannan paluulaivalla Heikki tankkasi koneistoonsa hevosia oikein urakalla. Onko näistä hevosista apua ahlaisten vähintäänkin arveluttavan raskaisiin maastoihin? Ainoana varmana asiana voidaan pitää sitä faktaa että pitkiin suorituksiin erikoistunut mies tulee viettämään metsässä todella paljon aikaa.



ja vielä Uroskarhujen lentomekaanikko ja metsäkonevahvistuksemme¨



Aki, aeromystiikan mestari on tällä kaudella tutkaillut suunnistuskilpailuissa myötätuulia jopa niinkin hyvin että on Uroskarhujen toisen sm-plaketin saaja. Vaikka miestä ei treeneissä ( ja erityisesti jumpassa) usein näe on hän päässyt loppukaudesta melko mukavaan iskuun. Keikveden pohjukassa sijaitsevassa Pohjanjoen maastoossa tuulet ovat tunnetusti hyvin oikulliset ja sää erittäin vaihteleva, joten jääkö lentomekaanikon lento lyhyeksi vai peräti lähtökuoppiinsa.

Säävaroitus: Lauantai aamuna Pohjanjoella melko selkeää tai poutaa ja sateen todennäköisyys on 54%. Tuuli pohjoisesta kääntyy iltapäivän ja illan aikana kaakkoon. Lämpötila vaihtelee -3 ja +3 asteen välillä.


Petja, metsänmies ja tunnetusti kova ankkuri onkin parhaimmillaan yhteislähdöissä joihin on valitettavan usein joutunut viime aikojen viesteissä. Viestisuoritukset ovat olleet melko varmaa laatua lukuun ottamatta hylkyä am-kisoissa. Mästaruuskisojen yhteislähtö on henkisesti ja fyysisesti erittäin raskas ja vaatii niin pohjetta kuin kyynerpää taktiikkaakin. Myös Petjan metsäalan tietotaidosta on Pohjanjoella hyötyä kun on etsittävä risukoista ja pusikoista juuri ne puut joita taivuttamalla pääsee eteenpäin, eikä esimerkiksi ala kaataa 10-metristä kuusta.

Tulosvaroitus: Jos malttaa alussa pummata ykköstä muutaman minuutin jä täten välttää pääryhmän puolen tunnin etsiskelyt saattaa nousta hyvinkin korkealle.



eikä pidä tietenkään unohtaa kunnon toppatakki tiimiämme..



Riku, Rikulle kausi on ollu värikäs, mutta päälimmäisenä kysymyksenä on onko syksyllä pitkään miestä riivannut tauti nyt kunnolla selätetty. T.Mikkolan comeback tapahtumassa (jotkut myös Halikkoviestiksi kutsuvat) iskua ei vielä tullut sillä eroa rastikarhujen osuuden kärkijuoksijaan Heguun tuli viitisen minuuttia. Vai oliko kyseessä vain virheisiin sortuminen. Yleensä varmana menijänä tunnettu Riku oli ainoita viime Mästaruuskisojen onnistujia joten saa nähdä onko nytkin kuntopiikki osunut kohdalleen.

Tulosvaroitus: Pysynee kärkiletkassa tai vähintään sen lähettyvillä. Jos letkassa tapahtuu eroja pystyy tarkalla suorituksella nousemaan hyvinkin korkealle.


Pekka, Begi, Benjei, Bonsai, Banzai Aalto on salaisten tiedolähteidemme mukaan havaittu valmistautumassa mestaruuskilpailuihin Raumalla Maailman Matin ja Törmän Reijon ohjein. Valmentajien elämänkokemukset muokkaavat Pekasta todella kovan luokan tekijän Ahlaisten teknisiin maastoihin.
Tämä vuosi on tuonut Pekalle (lähes) jatkuvasti kultaa ja kunniaa. AM-keskimatkalla koettu kirvelevä tappio on varmasti  kasvattanut miehen voitonnälkää ja UKM:ssä tullaan todennäköisesti näkemään todella nälkiintyneen näköinen ruipelo.

Tulosvaroitus: Kovaluu avokalliopätkillä. Karkaa viimeistään juomarastilla.

Jari, Jari lähtee Mästaruus kisoihin melko mustana hevosena sillä paljoa ei ole saatu tämän uljaan hevosen laukkaa tänä vuonna ihailla. Viime UKM:sta Jarillakin jäänyt varmasti hieman hampaankoloon, sillä päivän pummi palkinto pokattiin silloin 3minuutin erolla seuraavaan. Siitä on kuitenkin opittu ja Jari lähtee varmasti tuorein ja jaloin Pohjanjoen vaativiin ja ehkä sitäkin raskaampiin maastoihin taistelemaan Mästaruudesta.

Tulosvaroitus: 1-12, mutta päivän pummiksi ei varmasti toista kertaa alistu.


Tuomas, Tumpin kausi on mennyt taistelussa parvekkeiden korkeuden ja motivaation kanssa, mutta juuri ennen h-hetkeä on alkanut kuulua huhuja, että mies olisi käynyt jopa lenkillä. Työpaikka treenaajana tunnettu Tumppi keskittyy kaudessa vain tärkeimpiin kisoihin ja onkin kunnonajoituksen mestari. Voidaankin olettaa, että kilpailemattomuus on johtunut vain pitkästä herkistelykaudesta ennen UKM:ää. Herkistelykauteen on kuultu kuuluneen ainakin Expendables 2 ja muita toimintaelokuvia joissa mieli oikeen herkistyy.

Tulosvaroitus: Todennäköinen sijoitus on 1. Jos epäonnistuu saattaa voittaa vain parilla minuutilla.

Mästaruutta tänä syksynä ennakoivat K-P, J-P ja Hermanni

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat