lauantai 22. kesäkuuta 2013
Uroskarhujen kauan odotettu Norjan-leiri alkoi viimein 20.6. Matkaan lähdettiin Porista, uskollisella Fiatin matkailuautolla, jossa tilaa ei ollut liikaa. Päivän ajamisen jälkeen piti majoittua Pellossa, mutta kuskien vireyden vuoksi matkaa päätettiin vielä jatkaa. Majoituspaikka löytyi viimein tien viereiseltä parkkipaikalta, jostakin Kolarin ja Muonion väliltä. Majoituspaikalla ei pahimmin muita ihmisiä näkynyt, ympärillä vain metsää ja pieni järvi, mutta yksinäistä ei todellakaan tullut lukuisten ja lukuisten hyttysten vuoksi.  Illan ohjelmaan kuului vielä iltalenkki kangasmetsässä ja kalastusta. Yksi ujo lahna näykkäsi viehettä ja siihen se saalis sitten jäikin. Aamulla pikaisen ruokailun jälkeen karhut jatkoivat matkaa kohti Kilpisjärveä. Matkalla varrella puiden määrä väheni tasaisella tahdilla ja pian kohdattiinkin jo ensimmäiset tunturit. Kilpisjärvellä toiminta alkoi heti ja matka kohti Saanan huippua ja juhannushiihtoja alkoi. Hiihtopaikalle päästiin 40 minuutin  kiipeämisen jälkeen. Kaikki karhut saivat vuokra sukset, joiden laatu vaihteli valtavasti. Karhujen sisäinen kilpailu oli myös todella tiukka, niinkuin tuloksista voi huomata. 98m baanalle ensimmäisenä päästettiin Kapa. Kapa oli ihan paineissa, kun hallitsevalla kärkimenijällä oli lähtö juuri ennen. Lahdenmäki sai Sm-kisoissa koetellut sukset ja luotto oli mieheen kova. Holmerg veti kovan suorituksen ja oli Uroskarhuista kovin. Haapakoski valitteli tekniikan puutettu, tosin tätä kuultiin myös muilta hiihtäjiltä. Jakke hiihti GoPron kanssa ja hiihto on nähtävissä tästä. Petja jätti hiidot väliin ja panosti seuraavan päivän tunturisuunnistukseen. Saanalta laskeuduttaessa otettiin oma reitinvalinta ja nautittiin maisemista. Illalla oli vielä tarjolla saunomista, makkaran paistoa ja illanviettoa.
Juhannushiihtojen tulokset:
1. Samuli Ollila, 8,9s
2. Keijo Alila, 10,2s
3. Sami Lapinniemi, 10,3s
11. Eetu Holmberg, 11,3s
14. Heikki Haapakoski, 12,0s
15. Jarkko Koivumäki, 12,1s
16. Kari-Pekka Seppänen, 12,2s
23. Ville Lahdenmäki, 16,4s
DNS Petja Pöyhönen

Lauantaina startattiin tunturisuunnistukseen. Joukkueina Kapa ja Hegu, Jarkko ja Lahdenmäki, Petja ja Eetu. Juhannusjuhlien jälkeisenä aamuna Petja ei löytänyt edes paikan päälle, joten hän otti taas taktisen valinnan ja päätti panostaa seuraavan päivän vuorijuoksuun. Eetu siirtyi vahvistykseksi Jarkolle ja Lahdenmäelle. Jarkko, Lahdenmäki ja Eetu lähtivät matkaan rauhassa ja päättivät nauttia Kilpisjärven tarjoamista maisemista. Maaliin selvittiin tunnin ja kahdenkymmenen minuutin uurastuksen jälkeen.
'
Kapa ja Hegu lähtivät matkaan voittontavoittelu mielessään. Heti alussa meinasi poikien suoritus kusaista kun Kapalla oli suuntahukassa. Ensimmäiselle rastille löydettiin kuitenkin pikku kiemuroiden kautta, ja siitä lähti suunnistus kulkemaan. Pojat arpoivat alkuun alangolla sijainneet rastit, jotka olivat ehkä hieman haastavampia. Alkurastit sujuivat kuitenkin hyvin ja juoksukin alkoi pikku hiljaa avautua. Kun lähdettiin tunturiin suunnistus muuttui ennemmä suunnassakuluksi, kun rastin tai rastipisteen näki avoimella alueella jo kaukaa. Tunturisuunnistuksen rastit sijaitsivat lähellä Norjan rajaa ja tunturiin noustessa poikien oli tarkoituksena seurailla rajalinjaa. Kartassa rajalinja kulki kuitenkin vähän liian suoristettuna ja pari sataa metriä eri paikassa, joten rinnettä kulkiessa tuli laskeuduttua liian alas. Tästä syystä loppumatka rastille oli kivikossa taiteilua ja aikaa tälle välille kertyi tunti koko vajaasta kolmesta tunnista mikä rogainingissa oli tarkoitus viettää. Loppumatka olikin sitten tunturista laskettua, mutta voimien pikku hiljaa vähetessä ja vauhdin hiipuessa huomattiin ettei kaikkia rasteja ehditty toivotusti käymään läpi ja kaksi rastia piti jättää välistä. Vaikkei maksimi pistemäärä suunnistuksessa saavutettukkaa oli suoritus silti vähintäänkin kohtuullinen ja palkinto oli ykkössija miesten joukkuesarjassa. Uroskarhujen koottu kolmosjoukkue sijoittui samassa sarjassa kolmanneksi.

Huomenna edessä kova koitos, eli Saanan päälle juostava vuorijuoksu. Tämän jälkeen olisi tarkoitus siirtyä pikku hiljaa Norjaan treenailemaan kohti viikonkuluttua alkavia suunnistuskisoja.

Myöhäistä jussia toivottavat Uroskarhut näiden kuvien myötä! :)




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat