sunnuntai 2. joulukuuta 2012
Toisena päivänä lähdettiin porukalla murjomaan Ylläksen tunturia ympäri. Ensimmäiseen iskuryhmään kuului Kapa, Hegu, Saari, toiseen joskaan ei huonompaan  ryhmään kuului Jakke, Tumppi, Begi ja Mr. Kellahti.

Ensimmäisen ryhmän  kommentit:
Meininki oli ainakin itselleni välillä vähän hiemankin vauhdiskasta kun Saari pääsi päästelemään keulilla. Vaikka lunta oli hieman yön aikana tullut oli ladut silti melko hyvässä kunnossa koska vanha jäineen pinta oli peittynyt. Matkana oli Ylläksen kierto ja aikaa kului vajaa kolme tunti eli melko vauhdikkaasti mentiin. Kerran vain pysähdyttiin munkkimehuille mutta Akin sanoin ainakin munkki oli hyvää.
-K-P


Toinen ryhmä
Heti alkumatkasta oli edessä fyysisesti että henkisesti raskas isomettän nousu. Pikkuhiljaa alkoi näkyä valoa tunnelin päässä ja selvittiin mäen päälle koko joukko. Vaativan nousun jälkeen oli tietysti mukava lasketella alamäkeen, yllätys yllärtys Tuomas levis ku Hujasen paska Kilipijärven jiälle. Tuomas selvisi tapaturmasta ja matkaa jatkettiin joutuisasti. Vauhti oli kokoajan aika rauhallista, kun Tumppi onneksi hillitsi ja rauhoitteli menoa. Tunturijärvellä pienet tankkaukset ja eteenpäin. Vastassa oli taas pientä penkkaa, jonka jälkeen luonnollisesti alamäkea. Alamäessä ja alamäen jälkeen luisto oli mitä parasta. Alamäessä tuli taas sähellettyä normaaliin tapaan, nimittäin ottettiin pientä kisaa kuka on nopein. Kellahtelainen ampaisi kuin lappalainen liukkaalta peltikatolta, muu porukka perässä. Kellahtelainen ilmeisesti vei voiton, mutta kova vauhti kostautui tiukassa kurvissa. Mies liimaantui latuun X-asentoon ja meinasi viedä muilta sukset alta. Jakke levahti myös vähän matkan päästä, mutta tilanne saatiin hallintaan. Matkaa jatkettiin aurinkotuvan mökille, jossa vedettiin kaakaot ja munkit. Taas eteenpäin, matka alkoi jo tökkiä ladun huonon kunnon ja kovan vastatuulen takia. Matka eteni pikkuhiljaa sivakoiden pitkin Lapin erämaata, ihaillen Yllästunturin jylhää maisemaa. Lopulta saavuttiin toiseen taukopaikkaan kesängikeitaan mökille. Pienen tankkauksen jälkeen, aloitettiin loppurutistus kohti omaa mökkiä. Mökille selvittiin ja päästiin saunaan ja syömään. Jakke ja Kellahtelainen veti vielä pienen loppuverkan Äkäslompolon keskustaan. Hiihtomatkaa kertyi 33km ja hiihtoaika oli 3h 25min. Reissu oli oikein hieno ja sujui rattoisasti mukavassa seurassa. Tuossa vielä Jarkon datat.

-Jakke

Illalla päätettiin vielä isommalla porukalla lähteä pienille iltahiihdolle. Päivän aikana piristynyt porukka pisteli menemään tasaisella suoralla vauhdikkaasti. Isonmettän nousulle tultaessa mietittiin että mihin lähdetään. Tumppi alkoi lusmuilemaan ja ehdotti reissua tasaisemmalle maalle. Kiven kovat Uroskarhut lähtivät nousemaan jo tutuksi tullutta Isomettän nousua. Saari kaikkein kovimpana tienaten munkin Kapalta, noustessaan koko mäen pelkällä tasatyönnöllä. Koko porukka kiskoi mäen aika raivolla. Alamäki oli mielenkiintoisin osuus, kun ylinopeuttakin taisi kertyä. Tasamaalle päästäessä taas jollain välähti, Kapa, Saari, Kellahtelainen, Petja ja Jakke lähtivät iskemään umpihankeen. Ylimääräisen sooloilun jälkeen selvittiin takaisin mökille ja saunaan. Huomenna kohti uusia elämyksiä ja taisteluja.
-Jakke ja Kapa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat