sunnuntai 23. joulukuuta 2012
Hengissä ollaan vielä, vaikka maailmanlopun piti jo tuleman. Tuomionpäiväsisäsuunnistus onnistui ratamestari/kartantekijän/järjestelijän mielestä loppujen lopuksi melko hyvin sillä kävellessäni kameran kanssa ympäri koulua saatoin kuulla kaikkialta naurun remakkaa. Tärkeintähän tässä harjoituksessa oli ( kuten kaikissa harjoituksissa yleensäkin pitäisi olla ) opetella uusia asioita ja pitää samalla hauskaa. Kun parhaimmat juoksijat juoksivat vielä kahdeksattakin kertaa rataa ympäri ei se sitten ollutkaan ehkä niin huono kuin pelkäsin.

 Rata oli kaikilta osin haastava eikä sitä helpottanut valojen sammuminen talosta parin suunnistajan jälkeen. Parin sähkökeskeskuksessa käynnin jälkeen suurin osa valoista saatiin takaisin ja nekin jotka jäivät pimeiksi loivat oikeastaan vain tilanteeseen sopivaa jännittävää tunnelmaa. Suunnistukseen valoilla ei pitänyt olla vaikutusta, mutta silti yllättävän moni tarttui ratamestarin tahallisiin ja tahattomiin koukkuihin. Nelosrastilta tuli runsaasti "hylkyjä", kun ratamestari oli laittanut läheisen oven pidikkeeksi epähuomiossa rastileimasin jossa melkein kaikki sitten leimasivat, vaikka oikea rasti oli viiden metrin päässä portaita alaspäin. Oikeasti hylkyjä tästä ei siis otettu oman virheeni vuoksi ja koska sillä ei ajallisesti ollut juuri mitään merkitystä. Alkulenkillä tuli myös muutamia hylkyjä kun vauhdikkaassa suunnistuksessa jäi jokin rasteista väliin kuten itseasiassa itsellenikin kävi kun ensimmäistä kertaa radan testijuoksin.

Toinen ratamestari erikoinen oli rastiväli 7-8 joka itseasiassa on paljon helpompi kuin miltä se kartasta voi ensisilmäykseltä näyttää. Rastilta toiselle näkee jos osaa vain nostaa päätään ja katsoa oikeaan suuntaan. Monet menivät kuitenkin siihen vipuun että 8 rasti joka oli itseasiassa liikuntasalin katsomossa oli merkattu ylimpään kerrokseen ja nousivat 6. rastille asti etsimään oikeaa reittiä kunnes tajusivat olevansa aivan väärässä paikassa.

Kaiken kaikkiaan harjoitus onnistui erinomaisesti jostai erityiskiitos kuuluu PSYL:in liikunnanopettaja Anne Varikselle jota ilman tapahtuma ei olisi onnistunut. Ja kiitokset myös hiisi-seppäselle koska "HÄN joutui tekemään kaiken työn" ja tietysti kaikille jotka uskalsivat harjoitukseemme osallistua :)

Kuvia tullee kun ne saadaan tietomasiinaan asti.

Tulokset 
Väliajat

K-P Seppänen

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat