sunnuntai 16. huhtikuuta 2017
Vanha suomalainen sananlasku tietää: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Uusi Uroskarhulainen sananlasku tietää: Huonosti suunniteltu on hyvän tarinan alku.

Seuraavassa pääsiäistarina kertoo siitä kuinka Pietariin mentiin, siellä oltiin ja sieltä tultiin takaisin, mutta mikään sinä aikana ei oikeasti ollut noin yksinkertaista.

Tarina on pitkä ja siihen kuului monta käännettä. Tästä syystä (ja osittain myös omasta laiskuudestamme johtuen) blogiteksti on jaettu muutamaan eri osaan. Nyt ei muutakun poppari käden kautta suuhun ja hyvä asento tuolissa sillä tästä alkaa reissu josta puhutaan vielä pitkään:

Matkan suunnittelu alkoi noin pari viikkoa ennen reissua kun pojat rupesivat tiiraamaan kalentereitaan ja huomasivat että pääsiäisenpyhinä olisi vapaata eikä mitään suunnitelmia ollut, vielä. Tähän liittyen päätettiinkin pitää matkan suunnittelu miitti, jossa ideoita ja Google-mapsia selattiinkin sitten olan takaa. Paikkoja tuli selailtua Unkarista Espanjaan, mutta hinta-reissusuhteeltaan ylivoimaista vaihtoehtoa ei vielä löytynyt. 

Asian annettiin hautua muutama päivä ja koitti edellisessä blogitekstissä kuvailtu Affenanleiri jossa jatkettiin matkapalaveria. Välillä on hyvä kysyä Laura Voutilaisen kappaleesta tuttu kysymys: "No hitto miks ei?" Kysymystä voi käyttää moneen eri tilanteeseen päätöksenteon tukena ja jos kysymykseen ei löydy tarpeeksi kattavia perusteluita, on kyseenomainen tapahtuma pakko lähteä toteuttamaan. 

Esimerkki: Olisko pääsiäisenä hyvä idea lähteä Pietariin?
- No hitto miks ei?

Venäjälle suuntautuvan reissun valmistelu tarvitsee nopeita liikkeitä, siitä huolimatta että vain 2/4 reissuun lähtijöistä oli ahvenanmaalla. Viisumihakemukset piti tehdä sillä viikolla, tiiviin soittojen vaihdon eri osapuolien välilllä tuotti tulosta ja passit saatiin postiin vielä perjantaiksi. Viisumit luvattiin keskiviikoksi ja lähtö olisi torstaina. Voi kumpa näin olisi ollut, VR nettipalvelimen selailua oli suoritettu hyvissä ajoin mutta lippujen ostoa passailtu vielä jonnin aikaa. Kun KP päätti ostaa liput iski silmille karmea totuus Pietarin vetovoimaisuudesta, kaikki torstain, perjantain ja maanantain junat on täynnä. Noh ostellaa vaan sitte jottai, Keskiviikolla vikavuoro halvalla, ja sit sovitaan sunnuntai aamu aikasii niin kerkee mukavaan aikaa kotiin saunomaan. Lisähotelli varaillaan sit vielä ke-to yölle niin avot. Reissun suunnitteluhan alkoi kun löydettiin hotelli 57€ 4hengelle 4yötä, Halvalla helposti. 

Reissu ei ole reissu, ilman jatkuvia muutoksia ja "Heikki pettää aina"- tuli taasen käyttöön kun mies jättäytyi reissulta sivuun. Iso menetys, jota tulisi olemaan hankala paikata.

Sitten matkaan, lepposasti keskiviikko iltapäivillä kolmen aikaan porista hypättiin Kp kanssa bussiin kohti helsinkiä. Holmberi vielä kyytiin kotikulmiltaan Nakkilan levikkeeltä. Helppo lasku Helsinkiin ja siellä tunti aikaa junaan. Siin BK snacksit pahimpaan nälkään ja valuutanvaihdot. 


Junaan istumaan ja suunnittelemaan miten aika kuluisi paremmin pietarissa. Jostain syystä yksi meistä selailee CKA:n sivuilla ja ymmärretään siinä nopiaan että siellä paikallisjoukkue pelaa kontinental hockey liigan mestaruudesta viikonloppuna. Aika helpon harkinnan jälkeen liput ostoon ja suoraan Bolshoi Sirkuksen sivuille ja liput sieltä Naps. Perjantain launantai illat täten täytetty ja lauantai aamupäivällä on vielä parit sprinttisuunnistus karkelot. Valitettavasti perjantai sprintti jäi nyt pahasti pelin alle puristuksiin ja ilmoitimme ettemme pääse osallitumaan. 

Jotta saisi tarpeeksi akkuraatin kuvan siitä minkälainen tapahtumasarja seuraavaksi lähti liikenteeseen on hyvä kaivaaa urbaanisanakirja esille:

Paskaa tuulettimeen = Kun asiat alkavat mennä huonosti, ja alkaa haista ikävä ödööri, ja mikään ei mene oikein.

Tilanne: Ole junassa. Konduktööri tulee tarkastamaan lippua ja passia/viisumia. 

Viisumit tosiaan ehtivät mukaan, mutta oliko niihin otettu huomioon viime hetken muutos reissupäivien muuttuessa? - Ei ollut. 
On kuitenkin iltavuoro ja vuorokauden vaihtumiseen rajanylittyessä on vain kaksi tuntia. Kai sitä nyt voidaan katsoa sormien läpi? - Ei voitu
Jää rajanylityspaikalle selvittelemään asiaa. Vielä yksi juna menossa Pietariin, se on Viipurissa 23.50. Kai nyt edes kymmenminuuttinen voidaan katsoa läpi? - Ei voida
No jos jollain bussilla? - Ei mene
Taksilla? - Ei ole
Pyörällä? - Ei löydetty
Ei vissiin päästy Venäjälle tänään? - Ei päästy

Ei muuta kun kilautus kaverille, kyyti Lappeenrantaan ja tietokone tulille etsimään erilaisia vaihtoehtoja vallitsevan tilanteen korjaamiseen. Seuraavalle päivälle löytyi muutamia mahdollisia korjaavia liikkeitä, mutta mitään ei enää illalla pystynyt tekemään vaan täytyi odottaa seuraavaan aamuun.

Poikien pääsiäisleirin ensimmäinen päivä päättyi Lappeenrantaan. 

Loppuun Shoutout:
- Jermu ja Sara: kyyti Vainikkalast
a Lappeenrantaan + majoitus
- Suomen rajavartiolaitos ja VR: Todellinen asiakaspalveluryhmä joka taisteli viimeiseen hetkeen asti puolestamme jotta pääsisimme rajan yli. 
- Venäjän rajavartiolaitos: Kiitos joustamattomuudesta. Thanks bro.


Tarinoivat KP ja Petja. 



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat