lauantai 7. joulukuuta 2013
Syksyn aikana uroskarhut ehtivät jo vaipua talviuneen, mutta itsenäisyyspäivän iltana oli aika kokea herätys ja suunnata kuonot kohti Yllästä ja palata takaisin sorvin ääreen. Lauantaiaamulla bussi saavutti päätepysäkkinsä Äkäslompolossa Keskimatkojen rivitaloilla. Sunde Eetu ja Kapa lähtivät saman tien Ylläsjärven puolelle hiihtosuunnistuskisoihin. Jakke, Kellahti ja Petja päättivät aloittaa Ylläksen leirin vapaamuotoisella hiihtoreenillä. Lenkki päätettiin suunnata kohti Kesänginkeitaan latukahvilaa, jossa oli tarkoituksen nauttia munkit ja kahvit. Matkaan lähdettiin 12 asteen pakkasessa kaikin puolin kauniissa talvisäässä. Jo ensimmäisten kilometrien aikana alkoi kolmikosta kuulua vikinää kylmästä säästä. Selitys tälle vikinälle selvisi, kun latukahvilassa selvisi, että pakkanen oli kiristynyt 24 asteeseen. Kesä oli tehnyt tekonsa, sekä kylmänsietokyvylle että hiihtotaidoille. Kellahti halaili latua alamäessä jo ensimmäisen kuuden kilometrin kohdalla. Makoisien munkkien ja kahvin jälkeen alkoi paluumatka, joka päättyi hyvin ansaittuun saunaan. Kilometrejä kertyi 13 ja hiihtokausi tuli avattua.

Itselläni, Eetulla ja Kapalla oli tänään tosiaan ohjelmassa hiihtosuunnistuksen pitkämatka. Kisapaikalle pääseminen aiheutti hieman alkuun ongelmia kun ski-bussit eivät kulkeneet aivan kuten oli ajateltu ja päädyimme menemään kisoihin taksilla. Kisa meni kaikilta tasaisen huonosti. Reitinvalinnat eivät oikein osuneet kohdilleen eikä hiihtokaan oikein kulkenut Ylläksen rinteillä. Eetu otti kaiken kukkuraksi vielä hylsynkin. Tähän aikaan näillä leveyspiireillä päivän pituus on 1h 50min joten kisa alkoi auringon nousussa ja päättyi sen laskuun. Joten melkein koko päivä tuli klpailtua. Matkaa taitettiin n.17 kilometriä, mutta tämä ei vielä riittänyt uroskarhujen iskujoukolle joten lähdin Kapan kanssa vielä hiihtämään Ylläsjärveltä Äkäslompoloon. Näin jälkikäteen ajateltuna tämä ei välttämättä ollut paras mahdollinen valmistautuminen huomiseen sprinttiin, mutta treenaamaan tänne ollaankin tultu.

Talviunien aikana on tapahtunut jos jonkin moista mm. uroskarhujen 2013 kooste on ilmestynyt
Youtubeen.

Jakke ja Ville 

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Just a random comment flyin' by

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat