lauantai 14. joulukuuta 2013
Keskiviikon plussa kelit olivat ohi ja pakastunut ilma oli jäädyttänyt ladut huippukuntoon. Torstaina oli siis vuorossa pitkä lenkki. Reittisuunnitelmia arvottiin monesti, kunnes päädyttiin tyydyttävään ratkaisuun. Laskelmien mukaan kilometrejä piti tulla n. 45. Matkaan lähdettiin aamun valjetessa viiden miehen joukolla, jonka muodostivat Kapa, Ville, Jakke, Hermanni ja Eetu. Kun ladut olivat jäisen liukkaat, niin matkavauhti nousi kohtuullisen korkealle. Matka eteni rattoisasti muutaman välikirin tahdittamana. Alkuun edettiin suunnitelmien mukaan Kotamajan kautta Ylläsjärvelle ja sieltä Aurinkotuvalle. Loppumatkasta Eetu ja Kapa valitsivat lyhyemmän reitin mennen Tunturijärveltä suoraan takaisin, kun Ville, Jakke ja Hermanni lähtivät vielä kiertämään Velhonkodan kautta. Velhonkodalle laskettaessa päätettiin mennä letkassa. Lopputuloksena Jakke makasi penkassa turvallaan sukset kohti taivasta. Matkaa kertyi lopulta 50 kilometriä ja aikaa meni vartin vajaa neljä tuntia. Illalla käytiin vielä pienellä juoksu lenkillä ja paistettiin makkaraa grillikodassa.

Perjantaina oli viimeinen päivä kerätä kilometrejä. Aamupäivällä vuorossa oli vetoharjoitus. Siinä porukka hieman hajaantui. Kapa teki harjoituksen yksin lähtien matkaan puolituntia muita ennen. Kapa hiihti vielä vetojen jälkeen Ylläksen ympäri. Ville ja Jakke tyytyivät tekemään vetoja Tunturijärven puoleisessa loivassa nousussa, kun taas Hermanni ja Eetu pyrkivät selättämään pahamaineisen Isometsän nousun. Iltapäivällä oli puhe pitää yllä Uroskarhujen perinnettä, eli hiihtää Isometsän nousu pelkällä tasatyönnöllä ylös. Perinnettä lähtivät toteuttamaan kuitenkin vain Jakke, Ville ja Hermanni. Liukkaan ladun ansiosta tämä ”grande finale” tuntui kuitenkin yllättävän kevyeltä. Vuorossa oli vielä tavaroiden pakkausta ja illan viettoa, joka päättyi neljän aikoihin revontulia katsellessa.

Ensimmäinen kaamospäivä valkeni lauantaina kylmänä, pakkasen ollessa -25 astetta. Kymmenen aikoihin alkoi pitkä matka takaisin Poriin.

Oulun eteläpuolelta hankia muistellen Ville ja Jakke

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat