lauantai 27. heinäkuuta 2013
Jämin kankaat kutsuivat kolmea uroskarhua vaeltamaan kauniiseen kesäiltaan. Tarjolla oli Ikaalisten Nousevan-Voiman järjestämä Kesäillan Rogaining. Rogainingissa on tarkoitus kerätä 2-5 hengen joukkueena mahdollisimman paljon rasteja tietyssä ajassa. Team Nousukaudessa juoksivat Sunde, allekirjoittanut ja vahvistuksena suojuoksusta tuttu paikallinen piru eli Sunden kaveri Heikki. Haapakoski oli myös kekkereissä mukana, mutta hän juoksi tällä kertaa tykistöprikaatin lipun alaisuudessa.

Kun saimme navigoitua itsemme kilpailupaikalle, haimme kartat ja aloimme laatia taistelusuunnitelmaa. Pelko alkoi hiipiä selkärankaan, kun katsoi muiden joukkueiden suunnittelua ja hifistelyä. Suurimmalla osalla oli mukana tarkoitukseen sopivat piirtoalustat ja suunnitelmaa hiottiin monia kymmeniä minuutteja, kun taas meidän suunnitelma syntyi viidessä minuutissa samalla kun panikoimme varusteiden kanssa.

Kello näytti varttia vaille kuusi, kilpailijat alkoivat siirtyä kohti lähtöaluetta. Itsellä tunnelmat olivat innostuneet ja menohaluja oli todella paljon. Viimein lähtö tapahtui, päätin heti kiriä kärkeen vauhdittamaan joukkoa. Pääsin keulille, mutta takaa alkoi kuulua Sunden kovaa ja kiukkuista huutoa. Katsoin taakse ja muu joukko oli jäänyt kymmenen metriä taakse. Kun Sunde ja Heikki saivat kirittyä kiinni, sain kovaa moitetta liian kovasta vauhdista kilpailun alkumetreillä. Alkumatka oli kokonaan juoksua hyväkulkuisella polulla ja vauhti pyrittiin pitämään rauhallisena, olihan urakkaa edessä kaksi tuntia. Suunnistuksellisesti kilpailu oli todella helppoa, maasto oli polku rikasta ja hienoa kangasmetsää. Kilpailu käytiin suurelta osin tasaisella kankaalla ja kävimme vain kerran Jämin harjun rinteellä, joten korkeuseroja ei ollut paljoa. Kun kello näytti 50 minuuttia, olimme selvästi aikataulua edellä ja pysähdyimme pieneksi hetkeksi tankkaamaan. Matka edistyi todella hyvällä vauhdilla ja suunnitelman mukaan olisimme tulleet maaliin liian aikaisin, joten päätimme lisätä matkan varrelle pari rastia. Ahneudesta johtuen vauhtia piti lisätä lopussa, jotta ehtisimme ajoissa maaliin. Tässä vaiheessa alkoi huomata kuinka raskasta pehmeässä kangasmaastossa on juosta. Pääsimme maaliin juuri ajoissa ja sakkominuutteja ei tullut. Pisteitä kertyi 1226 ja sijoitus oli 5/33. Takaisin tullessa poikkesimme Sundelinien mökillä saunomassa ja uimassa palautelemassa kilpailusta.


-Jakke

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat