maanantai 6. helmikuuta 2012
Eli vähän koostetta Jämin leiristä 3.-5.2.2012.
Leirille oli ilmottautunut 30 henkeä joista perjantaihin mennessä oli viisi kerinnyt perumaan tulonsa. Syitä olivat kiireet, jalkakipu, hisukisat ja kahella kylmyys. Nuorin leiriläinen oli n. 4 kuukautinen neiti Koivusalo. Uroskarhut leirillä: Tumppi, Riku, Kapa, Hegu, Jarkko, Hermanni ja Petja. Perjantaina tehtiin lähtöä alle kahenkympin pakkasessa ja perille päästyämme- Porin Seudun Hiihtäjien majalle- oli elohopea laskenu n. 25:een. Melkein kaikki naispuoliset pelkäsivät pakkasta ja änkesivät putkeen. Muut ei pakkasesta kauheesti välittäneet ja eiku kamat päälle, sukset jalkaa ja ladulle. Kova mietintä oli kummalla tyylillä mennään ja pojat löivät viisaat päät yhteen ja vapaallaha sitä tuli lähettyy. Luisto olis ollu mitä parhain jos sukset olis luistanu... Noin puolentoista tunnin lenkki tuli silti tehtyy.
Lauantai aamulla tajuttiin sitte jo lyödä pertsat jalkaa. Mittari -25. Nyt oli jo mukavampi hiihtää ku pääsi kivasti eteenpäin ja pitoa löyty. Porukat hajos taas kuka mihinki, mutta hiihdettyy silti tuli. Itellä sama lenkki ku pe. Suht hyvin kaikki oli osannu pukeutuu, mitä ny korvia ja poskia oli "vähän" punasena. Illalla arvottiin taas hiihtosuuntia ja jälleen porukka levis ko Jokisen eväät. Osa jätti jopa hiihtämättä. Tumppi, Kapa, Hegu ja Hermanni lähtivät testaaman tulevan Jämi42 alkuosan reittiä. Alkuun päästiin lentokentältä ihan hyvin, mutta sitten jossain kohdassa tajuttiin että hiihdetään lenkkiä väärän suuntaan. Eipä se silti haitannu ku tiedettiin, että kuitenki alkuosa palaa siihen mistä ollaan harhauduttu. Latu oli muuten ihan hyvässä kunnossa, mitä ny joku oli jossain kohtaa ajellu AUTOLLA keskellä latuu ja reitti meni jotain armeijan tietä pitkin vähän matkaa. Kai neki epäkohdat on sitte kunnossa sitte maratonin aikana. Noin seittemäntoista kilsaa hiihdettiin tätä reittiä ja yhteensä matkaa tuli sellaset 19.5 km ja aikaa 2.26. Vauhti ei siis päätä huimaa mut ei se nii tärkeetä oo. Osa oli hiihdelly 42:sen loppuosaa ja sielläki oli joku autolla ajellu..
Sunnuntaina oli toiveissa että olis pakkane laskenu ja aamulla sitä olikin "vaan" 20, eli melkee jo helle. Isolla porukalla lähdettiin Kuninkaanlähteelle päin, osa pertsalla ja osa vapaalla. Nihkeetä oli vieläki... Jämin hotellin kohdilla porukka jakautu kuitenki kahtee, osan jatkaessa suunnitelman mukaan ja toiset lähti kuntoladulle. Kapa alko hyytyy heti alkumatkasta ja käänty takasi(verensokerit laski). Oli kumminki sitte menny viel juoksemaa päälle. Juuri enne Kuninkaanlähteen tietä, mihin oli tarkotus hiihtää, alko meikäläinen hyytyy, mutta silti mentii sinne asti. Mieli teki soittaa taksi, mut vähä mehua ja Paussikeksiä ni paluumatka sai alkaa. Tytöt karkas heti ja siinä pikkuhiljaa matka lyheni. Jukkiksen kans siin tuli hiihdeltyy ku Hermanni ja Heguki karkas tyttöjen perää. Välissä oli vähä tuskasta ku ei vaa luistanu. Pojakki oli jääny oottele meitä ja Hermanni hiihteliki meen kans loppuu asti mut Hegu lähti taas karkuu ja hiihti tytöt kiinni. Hegu oli iha ku eri mies sunnuntain ku sai hiihdel vapaata uusilla sauvoilla! La-illal Hegu olis halunnu hiihtää paljon vähemmä! :) Loppu tuli kuitenki jälkiporukallaki iha hyvi ja taas päästii saunomaa! Kun päästiin takasin majapaikalle, oli pakkanen tippunu jo neljääntoista! Ekan kerran tuli vähä niinku hikiki. Aikaa meni 3 tuntia ja matkaa n. 25 km.
Leiri suju kaikin puolin mukavasti hiihtäen, saunoen(mutta ei homolla tavalla, vaan miehekkäällä latinotavalla..)  ja hyvin syöden. Eikä ainakaa itellä ollu missää kohtaa kylymä!

jottai kuvei by Petja:


















Niinkun kuvista näkyy, kylmyyteen oltiin varauduttu hyvin.

Tää oli ny vähä nopeesti riipastu teksti, mut eiköhä tosta jonkilaise kuvan saa millasta oli :)

Lauantaina sitte Valkeekoskelle AM-hisu-keskimatkalle. Tällä hetkellä ainaki lupaa hyvää keliä. Sielläkin Uroskarhuja edustettuna!

Tumppi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat