sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kvartaali- eli osavuosikatsaus, suoritetaan yleensä pörssiyrityksillä kolmen kuukauden välein. Nyt kun vuodesta ollaan koluttu kolme ensimmäistä kuukautta, voisi hyvinkin olla aika Uroskarhujen osavuosikatsaukselle. Sitä ei kuitenkaan nähdä tässä blogitekstissä.

Tässä tapauksessa vuosikellona toimii ihmisen elinikä ja ensimmäiseksi kvartaaliksi muodostuukin 25 vuoden ajanjakso jolloin lapsesta kasvaa aikuinen. Ainakin useimmissa tapauksista. Omassani uskoakseni kehitystä on tapahtunut enemmän fyysisellä puolella kuin niinkään henkisesti.

Oman elämän kvartaalikatsaus on luvassa ensi kesänä kun mittariin lävähtää 25-vuotta. Sinänsä ei olla menossa vielä kohti keski-iän kriisiä, mutta toisaalta urheilijan elämässä se on hyvä paikka pysähtyä miettimään missä ollaan, mistä ollaan tultu ja ennen kaikkea mihin ollaan menossa. Oman urheilijanelämäni kvartaalin loppupuolisko on ollut täynnä henkilökohtaisia pettymyksiä, kausien kääntyessä yksi toisensa jälkeen pettymykseen. Aloitinkin kvartaalikatsaukseni hyvissä ajoissa viime vuonna pohtiessani mitä haluan urheilulta ja mihin se on minua viemässä.

Urheilu on antanut paljon. Urheilu on vienyt paljon. Ehdottamasti enemmän ollaan kuitenkin sillä puolella että nettotulokseen voi olla tyytyväinen. Urheilun kautta en esimerkiksi ikinä päässyt osaksi tätä ryhmää jota joku voisi jopa Uroskarhuiksi kutsua. Itse kutsun sitä Mun Lössiksi.

Jotain on kuitenkin jäänyt saavuttamatta. Urheilullisesti tavoitteet on poikkeuksetta kauden alussa asetettu korkealle, mutta ne tavoitteet on aina jäänyt saavuttamatta. Syystä taikka toisesta. Urheilusta pitää osata nauttia, ja viimeisinä suunnistusvuosina tuntuu siltä että paine tuloksentekoon on kasvanut siinä määrin että se on vienyt nautintoa itse tekemisestä pois.

Oy Koopee AB:sta voidaankin todeta että on aika vaihtaa toimia-alaa, ainakin hetkeksi. Suunnistuskesän2018 jälkeen ei tule Suunnistuskesää2019 vaan luvassa on jotain muuta. Tällä hetkellä nautinto ja tekemisen into tulee treenaamisesta, ei niinkään kilpailemisesta, joten sillä mennään. Tarkoituksenani on vaihtaa toimialaa ei niinkään pitkälle kuin suunnistuksesta juoksun puolelle ja kesällä minut tullaankin toivottavasti näkemään JKU:n valko-sini-mustissa kiertämässä kehää ympäri, jota myös yleisurheiluradaksi kutsutaan.

Tulevaisuus näyttää miten toinen kvartaali pyörähtää käyntiin. Tällä hetkellä oma treenimotivaatio näyttää vahvasti ylöspäin ja odotettavissa on toivottvasti positiivisa tulosvaroituksia kevään ja kesän mittaan.

Laajavuoren laelta,

KP

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat