sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Tervetuloa Poriin, 21. Karhurastit järjestetään kaupunkiolosuhteissa tuplasprintti periaattella. On tullut aika lähteä pois metsästä ja suunnata kaduille aiheuttamaan yleistä ihmetystä. Rastikarhut on jo pitkään järjestänyt paljon sprinttimuotoisista harjoituksista ja karttoja on Porista tehty melkein kaikista mahdollisista alueista. Nyt oli luonnollinen aika järjestää muutkin kansalliset kuin AM-kisat. Lisäksi nuorehko kilpailunjohto pitää tätä edistysaskeleena seuratoiminnassa alueen mahdollisuuksiin nähden.



Ratamestari työn voidaan sanoa alkaneen kaksi vuotta sitten, kun tein alueesta kartan joka nyt on jaettu eri kisoihin. Alueen mahdollisuudet sprinttiin olivat hyvät alueen julkisten rakennusten ja kaavan monipuolisuuden takia. Paikallisuuteen kuuluu että nousua ei radoilla nähdä juurikaan yhtään, eikä näin vaikuta reitinvalinnoissa. Muutenkin radat ovat kevään ensimmäisiksi kisoiksi varsin simppelit välttämällä turhat kikkailut. Haastetta kuitenkin on tarjotta molemmissa kisoissa sopivasti, jotta saadaan sprinttisuunnistustaidot herämään talven jäljiltä. Viimeisimmän määastokäynnin perusteellaa voi sanoa, että yli 95% maastosta on sulanut joten ratamestari suosittelee lenkkareita. 
Lisäksi sääennustekin lupailee päivästä lämmintä ja pilvetöntä.


Aamupäivän osalta alueella on paljon kiellettyjä alueita eri merkeillä, toivommekin kilpailijoita
tutustumaan lajisääntöihin ennen kilpailua. Lisäksi molemmissa kisoissa on yksi kielletty tie jonka ylityspaikat on merkitty karttaan ja maastoon. Iltapäivän alue koostuu käytännössä kokonaan isoista julkisista rakennuksista, joissa vauhtia saa lisätä kunnolla. Hyvä mahdollisuus ottaa kunnon kisaa ja katsoa keneen talvikauden treeni on purrut parhaiten.













 - Petja, ratamestari XXI Karhurastit



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat