sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Eikös tuo suunnistuskin oo vähän tollasta aarteenetsintää, hä?


Kuva: @OrienteeringMemes Facebook


Monen mielestä suunnistus sitä kun kura lentää ja rapa roiskuu

Kuva: @OrienteeringMemes Facebook

Me Uroskarhuissa uskomme että suunnistus on kaikkea edellä, mutta sittenkin jotain aivan muuta. Miten niin edes voi olla? Suunnistus on kärjistäen urheilulaji missä pyritään pääsemään paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti, käyttäen kulloinkin hyväksyttyjä navigaatiomenetelmiä joista tärkein on kartta. Se missä, milloin, miten ja miksi suunnistusta tapahtuu voi taas vaihdella tapauskohtaisesti hyvinkin paljon.

Jotta mikä ihme se sellanen sisäsuunnistus sitte o?

Sisäsuunnistus on rakennuksen sisällä harrastettava suunnistuksen muoto jossa haasteen tuovat eri kerrokset ja nopea vauhti. Rakennuksen sisätilat, erityisesti ostoskeskukset tarjoavat keli varmat olosuhteet suunnistuksen talviharjoitteluun. Lähtökohtaisesti sisäsuunnistus tarjoaa kuitenkin myös lajiin harjaantumattomille erinomaisen mahdollisuuden kokeilla taitojaan sillä kauppakeskuksen sisällä ei pitkälle voi eksyä. Haastetta radalla tuovat eri kerrosten välisten kulkureittien löytäminen ja vauhti. Sisäsuunnistustapahtuman kesto vaihtelee tapahtumapaikasta riippuen mutta yleensä tapahtuman keskimääräinen suoritusaika rajautuu 5-15min joten vauhtia saa reitillä myös pitää.

Oheinen Uroskarhut Production teettämä opetusvideo koostaaa kuvan kanssa mistä on kyse


Jos ei homma vieläkään ole klaari tai homma vaikuttaa sen verran hämärältä että sitä voisi lähteä kokeilemaan niin ei muuta kuin suunta kohti Puuvillan Kauppakeskusta sunnuntaina 22.1.2017

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat