lauantai 26. marraskuuta 2016
Ymmärtääksemme mikä on paljukärry, meidän täytynee ensiksi selventää ylipäätään mikä on palju. Wikipedia kuvaa sitä seuraavasti.

"Kylpytynnyri eli hulju tai palju on yleensä puusta valmistettu tynnyri, jota käytetään ulkona kylpemiseen. Kylpytynnyrissä on yleensä mukana veden lämmittämiseen tarkoitettu kamiina, jossa polttoaineena useimmiten käytetään polttopuita. Kylpemiseen tarkoitettuja paljuja valmistetaan yleensä puusta, joka voi olla lämpökäsiteltyä, tai merialumiinista." - https://fi.wikipedia.org/wiki/Kylpytynnyri

Tästä eteenpäin vietynä voidaankin vetää johtopäätös että paljukärry on kyseisen kaltainen hökötys kärryn, useimmiten normaalin peräkärryn, päälle rakennettu laitos.

Uroskarhut ja paljukärry aloittivat sopusuhtaisen yhteiselonsa ajatuksen muodossa vuoden 2014 syysmestaruuskisojen parissa http://rastikarhumiehet.blogspot.fi/2014/11/syksyiset-mastaruuskisat.html. Liekö porukka ollut täpinöissään Petjan toisesta mästaruudesta tai Noormarkunjoen kylmä vesi sekoittanut päät, mutta yhteistuumin päätettiin lähteä Paljukärryn rakennusprojektiin.

Kokemusta rakennusprojektiin osallistuneilla paljukärryn rakentelusta ei aikaisemmin liiemmälti ollut, mutta tämä korvattiin silmiin pistävällä innokkuudella. Innokkuudesta kertoi se että rakennuspuuhiin päästiiin vasta puolen vuoden päästä ideasta.Vaikka innokuutta oli runsaasti, päästiin itse rakennusprojektiin puolen vuoden päästä ajatuksesta. Syy tähän puolen vuoden ajatustaukoon löytyy tavaroiden hankinnasta sillä paljualtaan, kamiinan, puutavaran ja itse peräkärryn hankkiminen oli yllättävän pitkä prosessi.

Onneksi projekti ei ollut jäniksen selässä mutta tavoitteena oli kuitenkin saada palju lämpimäksi juhannuslöylyjen yhteyteen. Vaikka projekti eteni viikonloppukerrallaan hyvää vauhtia ei tavoitteeseen aivan päästy ja palju valmistui vasta hieman juhannuksen jälkeen.

Nyt rakkenusprojektin valmistumisesta alkaa olla jo pari puolitoista vuotta aikaa, mutta silti nikkaroitavaa ja paranneltavaa löytyy koko ajan lisää. Palju alkaa kuitenkin olemaan siinä kunnossa että sitä sopii alkaa muillekin esittelemään. Tätä myöten vasta perustettu Uroskarhut ry aloittikin ensimmäisenä toimintanaan paljukärryn vuokraustoiminnan. Lisää infoa kärryn vuokraamisesta http://rastikarhumiehet.blogspot.fi/p/paljukarry.html

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat