lauantai 24. elokuuta 2013
Taas oli vuodesta se aika, kun suunnituksen nuoriso kokooontui samaan kilpailuun. Kyseessä oli Nuorten Jukola vuosimallia 2013. Rastikarhut lähtivät kohti Kouvolaa jo perjantai-iltana kolmen joukkueen voimin. Koko porukka oli kasassa, vasta kun coach Lahnamäki oli noudettu Lahdesta. Auringon laskiessa rastikarhujen bussi saapui Puhjonrannan kurssikeskukseen. Pitkän bussimatkan ja istumisen jälkeen pieni verkkalenkki teki hyvää, terästettynä saunomisella ja uimisella. Illalla suurin osa uroskarhuista meni unille ja osa meni tekemään jotain muuta. Jokainen voi tehdä kuvasta omat johtopäätökset.







Aamulla aikaisen herätyksen ja aamupalan jälkeen, bussi starttasi kohti Nujun kilpailukeskusta. Pian teltan pystytyksen jälkeen alkoivat joukkueet valmistautua kilpailuun. Kilpailu alkoi massalähdöllä 11.30. Uroskarhuista alottamassa oli ykkösjoukkueessa rillimästare Juti, kakkosjoukkueessa coach Lahnamäki ja kolmosjoukkueessa Kukkula. Toppatakkitiimi ja joukkuetoverit olivat lähdössä vielä toiveikkaita, kunnes Lahna aiheutti hämmennystä jo ensimmäisillä askeilla. Mies heitti maahan kyljelleen samaan tyyliin kuin edellisiltana Kellahtelaisen viereen. Lahna sai kuitenkin itsensä välittömästi ylös ja oli taas toimintakunnossa ja jatkamassa matkaa K-pisteelle. Hämmennys vain kasvoi, kun mies tykitteli maalisuoraa yhdellä kengällä, toinen kenkä kädessä. Seurateltalla mies kuvaili lähdön tapahtumia ”peräänajolla”. Mitä kengälle taas tapahtui matkan varrella, siihen ei ole vieläkään saatu selvyyttä. Paljon ennen Lahnan saapumista maaliin, Juti ja Kukkula olivat hoitaneet omat osuudet kunnialla läpi.

Roope pääsi 2. osuudelle ensimmäisenä uroskarhuista, miehellä ei ollut ihan täysi isku päällä ja pari sijaa tuli kuokkaan. Uroskarhujen uusiin hankintoihin kuuluvalla Ojalan Juholla taas oli isku päällä ja hän nosti kakkosjoukkueen sijoitusta parilla kymmenellä sijalla. Kolmosjoukkueen 2. osuutta vei Niilo, joka teki tasaisen varman suorituksen, niin kuin viestissä kuuluukin. Kolmososuudelta kuudenteen osuuteen viesti kulki varmasti junnujen tahdittamana.

Ankkuriosuutta vei neljä uroskarhua. Ensimmäisenä metsään pääsi lähtemään ykkösjoukkueessa juossut Saari. Saari teki hyvän suorituksen ja ankkuroi ykkösjoukkueen 39:nneksi. Toisena metsään pääsi allekirjoittanut, kolmosjoukkueen ankkurina. Alkumatka oli aikamoista polkurallia, mutta ratamestari oli tehnyt kimurantteja rastipisteitä, joissa sai olla tarkkana, varsinkin jos juoksuvauhti nousi kovaksi. Maasto ei ollut mitään nautinnollisinta, juoksu ei kovin hyvin kulkenut ja suunnistuksessa oli epävarmuutta. Joukkueen sija nousi viidellä ja loppusija oli 64. Kellahtelainen lähti kakkosjoukkueen ankkurina metsään, vaikka joukkue oli jo hylätty aikaisemmalla osuudella.  Miehellä oli meno päällä ja se kostautui vaikeissa rastipisteissä, joten pummia tuli jonkin verran. Petja oli annettu vahvistukseksi Laihian Lujan kakkosjoukkueeseen. Mies pääsi yhteislähtöön ja peesiä kuulemma löytyi, mutta omia reitinvalintoja piti kokeilla.

Taas on Nujusta selvitty, ihan samanlaista tulosta ei tullut kuin Ungista, mutta Uroskarhut odottavat toiveikkaina syksyn tulevia koitoksia. Tulokset löytyvät täältä:
http://online.jukola.com/tulokset/fi/nj2013_nj/ 

Uroskarhut kiittävät ja kuittaavat.

-Jakke




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat