keskiviikko 22. toukokuuta 2013
   Viime viikonloppuna oli ohjelmassa sm-sprintti mikkelissä ja erikoispitkä anttolassa. Urooista oli mukana saari, jakke, kp, holmberi, pöyhöne, kellahti ja hegu. Viikko ennen kisoja ilmassa oli pientä hämmennystä koska kelläkään ei ollut mitään hajua mihin majoittua. Kaikki muut olivat jo saaneet varattua itselleen kyydin ja majoituksen kun kellahti rupesi vasta pari päivää ennen kisoja ihmettelemään näitä. Kaikki järjestyi, majoituksiin päästiin ilman probleemia. Kuitenkin eräs hiisi eksyi tuttuun tyyliin savon savottaan jossa navogaattori opasti traktoripolkuja. Audi oli kovalla koetuksella mutta selvisi kuskineen perille.
   Sitten itse sprinntikisapäivään, huonosti nukutun yön jälkeen oli peltomäen mökissä maittava aamiainen. Kisapaikalle löydettyämme oli pientä jännistystä aistittavissa. Sprintin karsinta sujui kaikilta odotetusti paitsi kaanaan kanuuna kp seppäseltä, hän otti aivan liia rennosti ja tuloksena putoaminen b finaaliin. Karsinta maasto oli helppo. Karsinan jälkeen seurasi muutama tunnin paussi. Porukka kävi syömässä ja lataili paukkuja iltapäivän koitokseen.
    Päivän kovimmasta uroon suorituksesta vastasi tsaari 9. sijallaan tasokkaassa H18sarjasa. Hän sai ainoana plaketin uroskista. Tähän väliin pakko myös muistaa hyvin suoriutuneita naaraita. Elli peltomäki otti pronssia ja tuija kuusela oli 4 samassa D20sarjassa. Takaisin uroksien suorituksiin. Jakke oli hyvässä vireessä finaalissa joka riitti 12.sijaan. Mies harmitteli maalissa juoksuvauhdin puutetta, mutta syke oli kuulemma noussut 205 eli kyllä äijä oli painanut kovaa menemään mikkelin kaduilla. Karpaasi oli 23,tossu kulki mutta virheiltä ei vältytty. Olihan se ihan kohtalainen suoritus kun miehellä oli 1sprinttitreeni alla koko keväältä. Pöyhönen paineli sijalle 21. tasaista suorittamista ja loppusuoran nopein aika. Holmberi iski sijalle 28. Pientä härväämistä koko matkan ja peli oli menetetty hyvän alun jälkeen. Kp oli b finaalin 7.Hegu ei kisaillut sprinttiä vaan valmistautui jo erikoispitkiin mitalin kiilto silmissä. Tavoitteenaan oli sm kulta, eihän anttolaan asti muuten kannata lähteä. Ei muutakun syömään ja lepäämään. Illalla paisteltiin makkaraa pyhän jakarirituaalin jälkeen. Aluksi ongittiin jakari pois järvestä, sitten se lyötiin keskeelle nuotioo ja tuikattiin nuotio tulille. Hehkuvana se kannettiin kuninkaallisesti järveen. Vielä oli intoa lähteä iltalenkille niin käytiin soutamassa ympäri järveä.
     Seuraavana aamuna piti tankata paljon että jaksaa erikoispitkällä. ---> peltomäkien mökkiin että hommasta tulisi jotakin. Kp oli kipeän oloinen ja vetäytyi päivän kisasta. Oli virhe lähteä juoksemaan b-finaalia.  Mökeiltä päästiin lähtemään hyvissä ajoin. Kun kisapaikka läheni alkoi maastokin muuttua ja jännitys kasvoi ainakin yhtä isoksi kuin mäet joita maisemissa näkyi. Kisassa oli yhteislähdöt. Oli neuvottu ettei kannata kauheesti verytellä ennen kisaa. Aukasu veto täyty kuitenkin tehdä ja se sopi paremmin kuin hyvi k-pisteelle mennessä. Siinä vaiheessa kisaa vielä johdettiin. Koko kisa oli lähinnä letka juoksuu. Alkulenkillä oli hajontaa ja kartanvaihdossa joku huuteli et viiden sakissa ollaan. Juoksu tuntu vähän raskaalta mut kun peesissä oli niin ei voinu pudotakkaa ja tiesi mikä oli tilanne. Noin puolessa välissä oli siirrytty kärkeen, eikä kauaa kun alko puuskutus kuulua takaa. Sieltä otti ennakkoon koviksi povatut raitanen ja ahola kiinni vetäen 5miehen letkaa. Ei muutakun itte letkan jatkoks sinnittelemään hyvistä sijotuksista. Muutama kilometri ennen maalia karpaasi hyyty ja oli pakko antaa periksi. Takaa tuli kahden miehen letka johon oli pakko pystyä runttaamaan peesiin. Siinä vaiheessa olin tietonen että ekasta henkilökohtasesta plaketista tapellaa. Toka vikalta repäsin vaikeekulkusella mutta toinen pysty seuraa ja tuli loppusuoralla ohi. Maalissa onniteltiin 9.sijasta. Muista karhuista saarella oli ollu kulkupäivä. Vitos sija et paukahti. Pöyhöne ja holmberi tuli melkeen perä kanaa maaliin sijotuksilla 19 ja 20. Kovista tavotteista huolimatta hegulta loppu geelit keske. Ei jaksanu kiertää enään viimista kilsan lenkkiä. Jakke ei ollut saanut sykettä ennalleen edellispäivän kovasta suorituksesta vaan joutui jättämään leikin kesken toisen alkulenkin jälkeen. Jälleen täytyy nostaa hattua kovalle naaraskarhulle ellille joka juoksi hopealle. Palkinto seremonioiden jälkeen lähdettiin kohti kotia.








KP Karsinta
KP B-finaali
Lisää kuvia
-Karpaasi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat