maanantai 12. marraskuuta 2018

Usein, varsinkin tapahtumien osalta, painotetaan että ne sopivat kaikille vauvasta vaariin. Mutta onko todella näin? Sopivatko tapahtumat aina kaikille vai onko se pelkkää sanahelinää? Varsinkin urheilutapahtumien osalta puhutaan usein matalan kynnyksen tapahtumista, mutta kynnys se on matalakin.

Viime vuonna sisäsuunnistustapahtumamme Puuvilla Challengen osalta päädyimme pohtimaan täyttääkö tapahtumamme kriteerin kaikille vauvasta vaariin. Nuorimmat osallistujamme olivat siellä viiden vuoden tietämillä, ja olipa selkärepussa menossa mukana nuorempiakin. Vanhoista konkareista suunnistuksen riemusta oli nauttimassa useampikin eläkeiän ja parhaimmillaan miltein 80 vuoden kunnioitettavan iän saavuttaneita. Ainakin ikähaarukan osalta tapahtumamme täytti siis mainostammamekin vauvausta vaariin lausekkeen. Siinä oli kuitenkin kohta jota jäimme miettimään... kaikille.

Onko tapahtuma todellisuudessa kaikille, jos esimerkiksi pyörätuolilla kulkeminen ei ole mahdollista? Onko tapahtuma kaikille jos sen suorittamiseen tarvitaan jotain erityistaitoja?

Vaikka kaikkia vastauksia edellisiin kysymyksiin emme pohdinnoissa saaneetkaan, päätimme tehdä kuitenkin jotain, jotta tapahtumamme olisi laajemmin kaikkien saatavilla. Osana tätä prosessia teimme tapahtumaamme uuden radan ja sarjan esteettömille, mikä mahdollistaa osallistumisen henkilöille joille esimerkiksi portaiden kulkeminen muodostuu esteeksi. Esteetön rata on suunniteltu niin, että sen pystyy kulkemaan vaikkapa pyörätuolilla niin, että rastit eri kerrosten välissä on saavutettavissa hissillä tai liukutasoja pitkin.


Kolmatta kertaa järjestettävä Puuvilla Challenge sopii yhä useammalle. Haasta itsesi, haasta muut.

Tervetuloa sunnuntaina 13.1.2019 länsirannikolle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uroskarhut

Uroskarhut

About

"Uroskarhut on vuonna 2008 perustettu rastikarhujen miesten edustusryhmä. Mottona miehillä toimii: "Hauskaa suunnistaen", jota toteutetaan mitä moninaisimmin tavoin." Tämä oli toiminta-ajatus ryhmän perustamiseen. Nykyisellään Uroskarhut on aikalailla irtautunut Rastikarhuista, koska suurin osa on joko lopettanut kilpasuunnistamisen tai vaihtanut seuraa. Nykyisellään Uroskarhut on Uroskarhut ry, joka vieläkin touhuu ihan omiaan mitä moninaisimmin tavoin, mutta yhdistyksen perustamisen pääajatus oli multisport tominnan tukeminen sekalaisen seurakuntamme jäsenille. Ja kuten tässä on huomattu, kaikki urheilu käy!

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.

Archives

Lukijat